Προφίλ

Η εταιρεία

Από το 1963

Γεννημένος στα Ιωάννινα, στην ιστορικότερη πόλη της Ηπείρου η Αργυροχρυσοχοΐα αποτελεί μία απο τις γνωστές και παλαιότερες τέχνες, φτάνοντας πίσω στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ο Κωνσταντίνος Φερεντίνος απόφοιτος της Σχολής Αργυροχοΐας το 1963 εργάζεται σε κάποιους από τους καλύτερους τεχνίτες της πόλης μαθαίνοντας τις τεχνικές και τα μυστικά του Αργύρου. Η αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης τα χρόνια εκείνα τον βρίσκει στην Αθήνα. Συνεργάζεται με τον συμφοιτητή του Αλκη Ιωάννου, ιδρύοντας εργαστήριο με στόχο μια νέα αρχή.Τον επόμενο χρόνο εντάσσονται στην επιχείρηση και τα δύο αδέρφια από τις δύο οικογένειες.

Η άνθηση της οικονομίας, η θέληση και ο κόπος εδραιώνουν την επιχείρηση ως μία από τις καλύτερες με προϊόντα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής τελειότητας για πολλά χρόνια.

 

Η νεα γενιά και η εξέλιξη

Χρήστος Φερεντίνος

Μεγαλώνοντας μέσα στο εργαστήριο, μεγαλώνει το ίδιο και η αφοσίωση στην τέχνη που θεμελίωσε η πρώτη γενιά. Δουλεύοντας δίπλα στον πατέρα μου και δίπλα σε έναν από τους καλύτερους αργυροχρυσοχόους τον Αργύρη Νικολάου, ακολουθώ την δική μου πορεία και ανοίγω τα δικά μου φτερά.

Η κοσμηματοποιία έρχεται σαν φυσική συνέχεια.

Η εξέλιξη, η ομορφιά του κοσμήματος και τα διαμάντια γοητεύουν. Οι σπουδές στην Αργυροχρυσοχοΐα και στην γεμολογία, το πάθος για τελειότητα και η κληρονομιά απο το 1963 μέχρι σήμερα είναι τα στοιχεία που συνεχίζουν, εξελίσσουν και κρατούν ισχυρό το όνομα ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ στο χώρο της Αργυροχρυσοχοΐας.