Διαμάντια

Το κάθε διαμάντι είναι μοναδικό,
είναι δώρο της φύσης
εδώ και εκατομμύρια χρόνια

 

Η γεμολογία είναι η επιστήμη που μελετά, αναλύει και πιστοποιεί την μοναδικότητα και την αξία του διαμαντιού και των πολύτιμων λίθων.

Ως η επόμενη γενιά, θέλοντας να εξελισόμεθα και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι, προετοιμαζόμαστε εδώ και χρόνια για την έναρξη μας στον θαυμαστό κόσμο των διαμαντιών και των μονόπετρων.

Αρχίζοντας με σπουδές στην αδαμαντολογία-γεμολογία GEM-A, Gemmological association of Great Britain, στο αναγνωρισμένο τμήμα στην Ελλάδα και ως μέλη του γεμολογικού ινστιτούτου της Μεγάλης Βρετανίας παρακολουθήσαμε κάποια εξειδικευμένα σεμινάρια στην Αγγλία.

Εκτός από την γνώση, η εμπειρία αποκτήθηκε με διετή συνεργασία με γραφείο πολύτιμων λίθων στην Αθήνα, στον τομέα της διαλογής, αξιολόγησης και της εκτίμησης διαμαντιών.


 

Αυτό που κάνουμε με απόλυτη ικανοποίηση και ενθουσιασμό, για το επίπεδο εξυπηρέτησης που μπορούμε να προσφέρουμε στην επιλογή ενός μονόπετρου είναι... Συμμετέχετε από το πρώτο στάδιο της κατασκευής του μονόπετρου διαλέγοντας την βάση. Η επιλογή της καθορίζεται από το μέγεθος του μπριγιάν. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και σχήματα δεσίματος. Η κάθε μια πρέπει να επιτρέπει την μέγιστη ποσότητα φωτός να εισαχθεί, αναδεικνύοντας την πέτρα ώστε να είναι άρτιο κατασκευαστικά αλλά και αισθητικά.

Το διαμάντι είναι το πιο σημαντικό. Είναι αυτό που καθορίζει την αξία και την ποιότητα του μονόπετρου. Διαλέγουμε εμείς τα διαμάντια, ένα ένα, γνωρίζοντας το κάθε χαρακτηριστικό του για την καλύτερη επιλογή, την καλύτερη επιλογή ποιότητας και τιμής.

Το τέλειο αποτέλεσμα και η σχέση που αποκτούμε μαζί σας, κατά την διάρκεια..., είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς.

4C

Cut

Το σχήμα του είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας για ένα διαμάντι. Μόνο αν έχει τις σωστές αναλογίες μπορεί το διαμάντι να αποδώσει, με την μέγιστη ποσότητα φωτός που θα εισέλθει και θα εξέλθει σωστά, την χαρισματική του λάμψη.

Carat weight

Το βάρος του προσδιορίζει το μέγεθος του διαμαντιού. Το 1 carat είναι το 1/5 του γραμμαρίου. Όσο βαρύτερο,τόσο μεγαλύτερο και πιο σπάνιο.

Colour

Η απόχρωση των διαμαντιών στην πλειονότητα τους είναι Ελαφρώς κίτρινα, σπάνια εντελώς λευκά. Η κλίμακα είναι από το D - M.

Clarity

Το διαμάντι είναι δημιούργημα της φύσης,αποτέλεσμα υψηλών θερμοκρασιών και πιέσεων πριν εκατομμύρια χρόνια , είναι φυσικό να περιέχουν διάφορα ξένα σώματα, έγκλειστα. Ο αριθμός που περιέχει το κάθε διαμάντι, το μέγεθος, το χρώμα, η θέση των εγκλείστων και κάποια άλλα χαρακτηριστικά σε κρυσταλλική μορφή προσδιορίζουν την καθαρότητα.

Δείτε περισσότερα πατώντας εδώ

ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ